Супер Антиоксидант с пикногенол - 60 капсули

Производител : AquaSource
Код на продукта : Супер Антиоксидант с пикногенол - 60 капсули
Наличност : В наличност
82,50лв

Супер Антиоксидант с пикногенол - 60 капсули

Супер Антиоксидант с пикногенол

 

Супер Антиоксидант с пикногенол

 

Отстъпка

 

 

Супер антиоксидант с пикногенол

 

 

AquaSource е съчетала този патентован антиоксидантен екстракт заедно с уникална комбинация от билки и каротеноиди, които работят в синхрон. Мнозина усещат, че силата на този продукт се крие в ползите против стареене.
 Това, което прави нашият Супер Антиоксидант толкова добра Суперхрана е уникалната комбинация от съставки:

  • Житни кълнове – съдържат забележително количество разнообразни антиоксиданти. 

 

  • AquaSource водорасли – на база грам от теглото си, осигуряват широк спектър хранителни вещества, включително антиоксиданти, бетакаротен и хлорофил.

 

  • Пикногенол® - патентован екстракт от кора на морски бор. Той има мощни антиоксидантни свойства, които поддържат доброто кръвообращение и физически натоварения начин на живот.

 

  • Водорасли Dunaliella Salina – морски водорасли, много ценни, заради високото съдържание на бетакаротен – друг мощен антиоксидант.

 

  • Екстракт от червена боровинка – може да подпомогне поддържането на добра микрокапилярна циркулация в тялото. Може да бъде особено полезен за здравето на очите.

 

  • Зелен чай – екстрактът от зелен чай на прах стана известен източник на някои антиоксиданти.

 

  • Естествен витамин Е – предпазва клетките от оксидативен стрес и е мощен биологичен антиоксидант.

 

  • Витамин В12 – подпомага за намаляване на умората и поддържа имунната система.

 

  • Желязо - допринася за здравето на червените кръвни клетки и подпомага когнитивната функция.

 

Основни предимства:

•    Съдържа пикногенол® – един от най-силните, известни до момента антиоксиданти и продукти против стареене.

•    Подпомага възстановяването от физически стрес, включително и при спортисти.

•    Допринася за поддържането на здравословно кръвообращение.

•    Подпомага поддържането на правилна когнитивна функция.
 

 


 

 

Здравни твърдения, одобрени от EFSA:

Витамин В12 допринася за намаляване на умората и изтощението както и за нормалното функциониране на нервната и имунната системи. 

Витамин Е – за предпазване на клетките от оксидативен стрес.

Желязото спомага за нормалната когнитивна функция.


 

Данни за алергени:

Не съдържа алергени според Регламент (ЕС) № 1169/2011 за предоставянето на информация за храните на потребителите.


Опаковка: 60 капсули


Указания за употреба:

По 2 капсули дневно (2 пъти по 1 капсула).

Внимание! Препоръчително е консумацията на този продукт да се избягва по време на бременност и кърмене.

2 капсули (1 дневна доза) съдържат:

Житен кълн

740 mg

АФА - водорасли от езерото Кламат

80 mg

Екстракт от боровинки 4:1

30 mg (еквивалент на 120 mg боровинка на прах)

Водорасли Duneliella Salina

20 mg (от които 0,7 mg бетакаротин)

Екстракт от зелен чай (30% полифеноли)

20 mg (еквивалентно на 100 mg зелен чай на прах)

Екстракт от Гинко Билоба 50:1

20 mg (еквивалентно на 1000 mg Гинко Билоба на прах)

Екстракт от кора на френски морски бор (Пикногенол® - Pycnogenol®)

20 mg

Екстракт от магарешки бодил (80% силимарин)

20 mg (еквивалентно на 400 mg магарешки бодил на прах)

Натурален витамин Е

13,4 mg αТЕ (20IU, 134% от ПДД*)

Обвивка на капсулата:

чист желатин

*ПДД = препоръчвана дневна доза

Pycnogenol® е регистрирана търговска марка. Използването на този продукт е защитено от един или повече американски патенти и други международни патенти.

 

Какво е „Пикногенол“?

Това е естествена субстанция, открита през 16 век. Първите сведения за действието му са свързани с моряците от екипажа на капитан Жак Картие. Всички те били тежко болни от скорбут след продължително плаване и ги заплашвала сигурна смърт. По съвета на един индианец те били чудодейно излекувани с помощта на отвара от кората на някакви местни дървета.

 От всички познати различни източници за добив на пикногенол за най-добър се смята кората на вид крайбрежен бор (Pinus Maritimus, Pinus Pinaster), който расте в Южна Франция. В него се съдържат над 40 различни биологично активни съставки, предимно биофлавоноиди и проантоцианиди.

Наблюденията през последните 400 години сочат, че пикногенолът е напълно безвреден и има изумително благотворно влияние върху здравето. Използва се в цяла Европа и е известен като "храната на младостта" поради способността му да заздравява колагена и еластина – основни съставки на кожата, ставите и кръвоносните съдове. Започва да се препоръчва и от много прогресивни лекари в САЩ и Канада.

Пикногенолът е водоразтворим и се усвоява много добре от организма. Веднъж попаднал в тялото, запазва активността си 72 часа. Установено е, че като антиоксидант е 20 пъти по-добър от вит. С и 50 пъти - от вит. Е.

Пикногенолът намалява, много по-ефикасно от вит. Е, пораженията, нанасяни на тъканите от свободните радикали. Той също както и вит. С, въздейства благотворно на здравето и на мозъка, предпазва нервните клетки посредством уникалната си способност да преминава през кръвно-ликворната бариера. Освен това намалява възпалението, подобрява кръвообращението и облекчава състоянието на засегнатите от диабет, артрит и инсулт и предпазва от сърдечносъдови заболявания и рак.

Пикногенолът подобрява периферното кръвообращение и възстановява изгубената активност на капилярите и кръвоносните съдове. Също така стабилизира червените кръвни клетки и поддържа нужната им еластичност; укрепва слабите кръвоносни съдове, като стабилизира колагена и еластина и като резултат от това предпазва от микрокръвоизливи.

Отдавна е известно, че здравината на капилярите, при страдащи от високо кръвно налягане, намалява до патологични стойности. Ако хипертонията се съчетава със слабост на капилярите, вероятността от мозъчни инсулти и кръвоизливи на ретината нараства значително. Високото кръвно налягане само по себе си не причинява спукването на кръвоносните съдове, това става поради намалената им устойчивост и увеличената пропускливост. Устойчивостта на капилярите също може да бъде нормализирана чрез редовна употреба на пикногенол.

Пикногенолът е изключително важен за мозъчните функции, не само защото защитава кръвоносните съдове, а и защото е един от малкото приемани през устата антиоксиданти, които преминават с лекота кръвно-ликворната бариера, за да защитят мозъчните клетки. Изследователите са на мнение, че той подобрява мудната и неуслужлива памет, защото се отразява благотворно върху кръвообращението и клетъчното хранене.

 

Продуктът не съдържа ГМО Продуктът не съдържа ГМО.

ОРИГИНАЛЕН Патентован Пикногенол®

 

 

ОРИГИНАЛЕН Патентован Пикногенол®

 

Напишете коментар
Забележка : Не поставяйте HTML код в полето, тъй като той няма да бъде интерпретиран като HTML код, а ще се покаже като текст !
Лош           Добър