Органичен Витамин D с калций - 60 капсули

Производител : AquaSource
Код на продукта : Органичен Витамин D с калций - 60 капсули
Наличност : В наличност
49,95лв

Органичен Витамин D с калций - 60 капсули

Органичен Витамин D с калций

Витаминът на Слънцето

Естествена подкрепа за кости, мускули, зъби и имунитет

Витаминът на Слънцето

Витамин D е много важен витамин, който се набавя главно от слънчевата светлина и в малка част – чрез храната. Ето защо е известен и като „витамина на слънчевата светлина“.

Отстъпка

Тялото ни го не синтезира, а и тъй като прекарваме все повече време на закрито, много от нас не се излагат достатъчно време на слънце, за да позволим на организма ни да произведе необходимото количество витамин D. Той участва в над 80% от процесите в организма. Освен това често, поради силното слънце, ние съзнателно се предпазваме с дрехи или кремове с висок слънцезащитен фактор, което допълнително намалява синтеза на витамин D.

Хубавото в случая е, че витамин D може да се приема и чрез храната и това ни дава възможност да допълним липсващите количества от този важен витамин с новия продукт на АкваСорс - Органичен Витамин D с калций.Органичен витамин Д с калций


Защо витамин D е толкова важен?

В организма витамин D се свързва с калция и спомага за усвояването му. Тези два елемента не са пълноценни за тялото, ако не се приемат заедно.

И двете подпомагат поддържането на нормални кости, зъби, както и на мускулната функция. В допълнение калцият допринася за нормализиране на енергийния метаболизъм, невротрансмисията, съсирването на кръвта и нормалното действие на храносмилателните ензими. В същото време витамин D подпомага нормалната функция на имунната система и участва в процеса на делене на клетките.


Защо да избера витамин D от АкваСорс?

В AquaSource се вярва, че организмът винаги преработва по-добре естествено добитите храни в сравнение със синтетичните продукти. Поради тази причина осигуряват витамини и минерали от напълно натурални източници с минимална външна намеса или обработка.

Проучвания са открили, че възможно най-добрият източник на витамин D са органичните гъби на прах. Това са специални гъби, които осигуряват много чиста и силна форма на витамин D2. Те се отглеждат без пестициди и с минимална обработка, за да се осигури органично сертифициран прах, подходящ за вегетарианци и вегани, без използването на животински продукти.

Като естествен източник на калций са избрани червените водорасли (sp.Lithothamnion). Те са рядък и уникален вид водорасли, известен като „перфектният природен източник на калций“, който се събира недалеч от бреговете на Ирландия.

За още по-синергично действие е добавена и органична алфалфа (люцерна), която е отличен източник на много минерали и микроелементи и подпомага имунитета. Това ги прави подходящи за вегани и вегетарианци.


AquaSource комбинира органичен витамин D с калций. Заедно те подпомагат поддържането на мускулната функция и здрави костите, зъбите и имунитета. Калцият допринася за енергийните нива, невротрансмисията и нормалната функция на храносмилателните ензими.
За разлика от синтетичните източници, нашият AquaSource Органичен Витамин D гарантирано се усвоява по-добре от организма.


Ние вярваме, че тялото винаги преработва естествени храни далеч по-добре от синтетичните продукти. В допълнение, те се предлагат чрез методи, които увеличават хранителна им стойност.

Витамин D – осигурен от органични гъби на прах. Този специален вид гъби с бяла част от долната страна на шапката произвеждат много чиста и мощна форма на витамин D2. На практика, тези гъби буквално не се преработват и са сертифицирани като органични.

Червени водорасли (Lithothamnium sp.) – рядък и уникален вид водорасли, които виреят по крайбрежието на Ирландия. Те са богат източник на много минерали, но са най-добре известни като „перфектният природен източник на калций“.

Органична алфалфа – кълновете от люцерна са богати на хранителни вещества и фибри, и са изключително алкализираща храна. Един от най-големите източници на фотонна енергия.Изложени на риск от недостиг на витамин D са:

•    Бременни и кърмещи жени.

•    Бебета и малки деца на възраст под пет години.

•    Хора на и над 65-годишна възраст.

•    Хора, които не се излагат на достатъчно слънчева светлина или пък такива, които прекарват повече време в затворени пространства.

•    Хора от африкански, афро-карибски и южно-азиатски произход и такива с по-тъмен цвят на кожата.
 


Здравни твърдения, одобрени от EFSA:

Калцият и витамин D подпомагат поддържането на нормални кости, зъби и мускулна функция.

Витамин D също така подпомага поддържането на имунната система.
 


Данни за алергени:


Не съдържа алергени според Регламент (ЕС) № 1169/2011 за предоставянето на информация за храните на потребителите.


Указания за употреба:

Приемат се по 1 или 2 капсули на ден. Капсулите могат да се добавят към хладки течности или храни. Този продукт е подходящ за деца над 1 година и няма горен възрастов праг.


Всяка опаковка съдържа 60 капсули.

Съдържание на 1 капсула:

Lithothamnium Sp.

(червени водорасли)

225 mg, (осигуряващи 76 mg калций)

Органична (био) Алфалфа

117 mg

Органични (био) гъби на прах

80 mg, [осигуряващи 400 IU (10 mcg) витамин D, 225% ПДДЕС*]

Капсула

100% растителна целулоза

 

Продуктът AquaSource Органичен витамин D е регистриран 100% растителен продукт, което го прави подходящ за вегетарианци и вегани.

Веган общество. Органичен Витамин D с калций  Продуктът не съдържа ГМО Продуктът не съдържа ГМО

Напишете коментар
Забележка : Не поставяйте HTML код в полето, тъй като той няма да бъде интерпретиран като HTML код, а ще се покаже като текст !
Лош           Добър