Комплекс Течно Злато - 50мл

Комплекс Течно Злато

Омега 3, 6, 7 и 9 мастни киселини

Есенциални мастни киселини от усойниче и морски зърнастец

Отстъпка

Комплекс Течно Злато допълва продуктът Комплекс Есенциални Мастни Киселини (ЕМК) и е подходящ за хора, които по-трудно усвояват важните мастни киселини. Подходящ е за цялото семейство, включително за бебета и деца. Осигурява широк спектър от полезните Омега 3, 6, 7 и 9 мастни киселини от растителен произход. Те са жизненоважни за множество процеси, но организмът не може да ги синтезира сам и затова е необходим допълнителният им прием.

 

Какво точно представлява Течно злато?

Течно злато е изцяло натурален продукт, подходящ за вегани и вегетарианци, създаден, за да задоволява нуждите от есенциални мастни киселини на тялото.

Течно злато не съдържа консерванти, химикали или други вредни вещества.


Комплекс Течно злато осигурява важни мастни киселини от растителен произход, които предоставят широк спектър Омега-3-6-7-9 мастни киселини, подпомагащи поддържането на здраво сърце, стави, хормонален баланс и т.н. Добавените богати на DHA масла от микроводораслов източник спомагат за поддържане на мозъчната функция.
Подходящо за вегетарианци и вегани. Допълва продуктът Комплекс Есенциални мастни киселини и е идеална комбинация с AquaSource водорасли, AquaSource Зелена Енергия и AquaSource Морска Енергия.AquaSource Комплекс Течно злато е специално съчетан.

Маслото от усойниче (Echium plant) осигурява стеаридонова киселина (SDA), която много по-лесно се преобразува в EPA, отколкото Омега-3 мазнините, като например ALA в лененото масло. Усойничето също така е източник на GLA и ALA.

Масло от морски зърнастец – осигурява Омега-7 мастни киселини, които подпомагат поддържането на добро здраве на кожата и на фините повърхности на дихателната и храносмилателната системи и на пикочо-половите пътища.Основни предимства:
•    Съдържа Омега-7, дълговерижни Омега-3 и Омега-6 мастни киселини, включително DHA.

•    Уникални растителни масла, по-ефикасни от лененото масло при преобразуване в ЕРА.

•    100% растителна основа

•    Без токсини 

•    От устойчив източник, незастрашаващ делфините

•    Одобрен от веган обществото

•    Подходящо за цялото семейство, включително бебета и деца.


Не съдържа алергени според Регламент (ЕС) № 1169/2011 за предоставянето на информация за храните на потребителите.


 

Източници на есенциални мазнини

 

Храните от растителен произход, като семената и ядките, ни осигуряват източници на Омега 3 и Омега 6 мастни киселини – Алфа-линоленова киселина (ALA) и Линолова киселина (LA). Тези мастни киселини не могат да се произвеждат от организма и е необходимо да бъдат набавяни чрез храната. След това тялото ги преобразува във важните мастни киселини („супер мазнини”): Гама-линоленова киселина (GLA), Еикозапентаенова киселина (EPA) и Докозахексаенова киселина (DHA).

Рибеното масло е добър източник на Омега 3 мастни киселини, но то вече не е достатъчно природосъобразно - количеството риба в световния океан намалява, а и моретата се замърсяват непрекъснато, което води до натрупване на много токсини в рибите. Ето защо растенията се превръщат във все по-важен източник на тези жизненоважни хранителни вещества.

Храната ни трябва да осигури достатъчно витамини и минерали, за да може организмът ефективно да преобразува ALA и LA в „супер-мазнини”. Начинът на живот, здравословното ни състояние и генетичните фактори също оказват влияние върху този процес. Следователно е важно чрез храната да си осигуряваме достатъчен прием на тези витални хранителни вещества.


Указания за употреба:

Препоръчителната дневна доза за възрастни е 40 капки, два пъти дневно по 20. За най-добро усвояване се поставят под езика и се задържат там 30-60 сек.

Този продукт е подходящ и за кърмещи и бременни жени.

За бебета над 1-месечна възраст се препоръчва 1 капка.

За деца на 1-2 години, два пъти по 5 до 10 капки.

За деца 3-7 години, два пъти по 10-15 капки.


Опаковка: 50 мл. тъмно-кафяво стъклено шише с удобен вграден капкомер.


 

Състав на 2 мл

(40 капки или 1 дневна доза за възрастни)

Омега 3 мастни киселини

570 mg

     от които: стеаридонова киселина (SDA)

175 mg

          докозахексаенова киселина (DHA)

100 mg

Омега 6 мастни киселини

365 mg

     от които: гама-линоленова киселина (GLA)

137 mg

Омега 7 мастни киселини

169 mg

Омега 9 мастни киселини

319 mg

Съотношението Омега 3 към Омега 6 е 1,56 към 1.

В Течно Злато Омега 3 са в по-голямо съотношение, за да компенсират недостигът им в храната ни.

 

Регистриран 100% растителен продукт.

Регистриран 100% растителен продукт. Подходящ за пълни вегетарианци.

 

Продуктът не съдържа ГМО.

Продуктът не съдържа ГМО.

 

Напишете коментар
Забележка : Не поставяйте HTML код в полето, тъй като той няма да бъде интерпретиран като HTML код, а ще се покаже като текст !
Лош           Добър