Поверителност

Декларация за поверителност

Моля, запознайте се с политиката ни за поверителност по отношение на престоя ви в нашия онлайн магазин и ползването на услугите и съдържанието, предлагани в него.

Моля, обърнете внимание, че ние си запазваме правото да актуализираме тази декларация за поверителност.

 

Политика за поверителност

Настоящата Политика за поверителност има за цел да ви осведоми за това как ZaZdrave.net третира вашите лични данни като администратор, а също и за това как бихте могли да контролирате своите предпочитания и настройки във връзка с това третиране.

 

Какво регламентират тези Правила за поверителност и на какво законово основание

От 25 май 2018 година в България започва да се прилага Общ регламент за защита на личните данни (GDPR). Той е приет от Европейския съюз и целта му е да уеднакви политиките на държавите-членки на ЕС, свързани със събирането и използването на лични данни. Друга негова цел е да гарантира правото ни на неприкосновеност, да защити личните ни данни, за да даде повече сигурност срещу злоупотреби с личната информация на всеки от нас. Новият регламент идва с редица изисквания, които ZaZdrave.net прилага и с които може да се запознаете тук. Сред тях са:

Да ви информираме какви данни използваме.

Да ви информираме защо ги използваме.

Да искаме вашето съгласие, за да ги използваме, когато на тяхна база предоставяме допълнителни услуги.

Да ви дадем възможност да променяте съгласието си за различни цели през  този сайт, за да имате повече свобода.

Да ви гарантираме правото да поискате коригиране на вашите данни, тяхното изтриване, както и да „бъдете забравени“. В допълнение, можем да ви предоставим  данните за сваляне или да ги трансферираме, ако ни уведомите и се легитимирате по съответните начини.

Всички данни, благодарение на които може да бъде идентифициран даден потребител, се считат за лични данни. Такива могат да бъдат имейл, имена, мобилен телефон, адрес на живеене, IP адрес.

 

Какви данни събираме ние от нашите регистрирани потребители

Вашите имена, имейл адрес, мобилен телефон, адрес, адрес на доставка, история на поръчките.

 

Данни, събирани за всички посетители на нашия уебсайт: събираме данни за всички посетители – регистрирани потребители и посетители без  регистрация, а именно следните категории данни:

IP адрес;

Идентификатор на потребителя с висока степен на уникалност;

Идентификатор на устройство (device ID) за мобилни апликации, с висока степен на уникалност;

Идентификатор на браузъра, с висока степен на уникалност;

История на посетените страници, включително и вторична обработка, с цел установяване на предпочитанията Ви към определени типове съдържание;

История на направените от Вас търсения в нашите страници;

Данни, събирани от прочитане на бисквитки: Когато потребителите използват нашия сайт от уеб помагат да разберем как услугите ни работят по най-добрия начин и за да ги направим още по-добри за вас, са бисквитките. Те представляват малки текстови файлове, които се изпращат от уеб сървъра към използвания браузър и се съхраняват на устройството ви, за да може сайтът да го разпознава. Има два вида бисквитки – постоянни и временни или "сесийни" бисквитки. Постоянните бисквитки се съхраняват като файл на вашия компютър или мобилно устройство за по-дълъг период от време. Сесийните бисквитки се съхраняват временно в компютъра Ви, когато посещавате сайт от нашето портфолио, но се изтриват в момента, в който затворите страницата. Повечето бисквитки не съдържат чувствителна информация за Вас или лични данни, с които можем да ви идентифицираме пряко.

ZaZdrave.net не дава право на използване, не продава, не разкрива и не споделя информация за вас (лични данни по смисъла на GDPR) с други лица или с несвързани компании, освен когато това се налага, за да ви предоставим заявени от вас услуги и когато вие сте предоставили вашето разрешение, или в някоя от следните хипотези:

Google със съответните свои продукти: Google Analytics, Google Tag Manager, DoubleClick for Publishers, AdX, AdSense, Google Case, Google IMA, Google Plus: https://privacy.google.com/# ;

Facebook със съответните продукти: Facebook Tracking Pixel, Facebook Tools – Plug-in “like” button, Sign in with Facebook profile и др.: https://www.facebook.com/privacy/explanation ;

Информацията е в изпълнение на законосъобразните предписания на съдебни разпореждания по легитимни заявки от оправомощени органи (по силата на Закона за електронните съобщения, Наказателно-процесуалния кодекс, Наказателния кодекс и др.).

 

Защита на информацията

Разполагаме с физически, електронни и процедурни защитни средства, които съответстват на нашите законови задължения по отношение защитата на информацията за вас.


Колко време съхраняваме информацията

Съхраняването на данните продължава, докато разполагаме с основание за тяхното съхранение. Например – наш потребител е дал съгласието си да събираме и обработваме информация за него.

 

Как използваме събраната информация:
Изискваме тези данни, за да получавате информация за предлаганите от нас стоки, за отговор на Ваше запитване, за закупуване на стоките. Част от личните Ви данни биват дадени на куриерската фирма Еконт, която обслужва доставката на поръчаната стока.

 

 

Права на субектите на данни според GDPR

Право на достъп до личните Ви данни: имате право да получите потвърждение от нас дали се обработват лични данни за Вас и, ако случаят е такъв, имате право на достъп до личните данни и информация.

 

Право на поправка на лични данни: ако откриете, че личните данни, които обработваме за Вас, са неточни, имате право да ни накарате да коригираме тези лични данни.

 

Право на изтриване на лични данни (правото да бъдете забравени): при определени обстоятелства, като например ако личните Ви данни са обработени незаконно или сте оттеглили съгласието си (ако обработката на личните данни е базирана на съгласие), имате право да поискате и да получите изтриване на личните Ви данни от наша страна.

 

Право на ограничаване на обработването: при определени обстоятелства, като например ако се съмнявате в точността на личните Ви данни или сте възразили на легитимната ни цел за обработка на личните Ви данни, имате право да поискате да ограничим обработката на Вашите лични данни, докато не бъде намерено решение.

 

Право на възражение срещу обработването: при определени обстоятелства, като например ако се съмнявате в легитимния ни интерес да обработваме Вашите лични данни, имате право да възразите по съображения, свързани с конкретната Ви ситуация, срещу подобно обработване.

Кой обработва личните Ви данни?
Атанас Васиев (собственик на Zazdrave.net) е независим дистрибутор на фирма АкваСорс ЕООД, която е регистрирана в Търговския регистър към Агенцията по вписванията с ЕИК 130500368, който събира, обработва и съхранява Вашите лични данни при условията на тази Политика за поверителност. Zazdrave.net е администратор на лични данни по смисъла и Закона за защита на личните данни (ЗЗЛД). Можете да се свържете с нас на който и да е от следните координати: 
mail@zazdrave.net 0889985641