Call Safe за обикновен телефон - предпазващ калъф

Код на продукта : Call Safe за обикновен телефон - предпазващ калъф
Наличност : В наличност
65,00лв

Call Safe за обикновен телефон - предпазващ калъф

 


Call Safe за обикновен телефон

Калъф за защита от радиацията на GSM телефоните


Калъф за защита от радиацията на GSM телефоните - АкваСорс

30% отстъпка - АкваСорс

В съвременния свят радиацията от мобилните телефони все повече става тема на дискусии и изследвания. Днес всеки използва мобилен телефон, а много хора имат повече от един телефон. Практика е децата също да говорят по мобилни телефони и така понасят силно облъчване от тях.

Повечето от нас (ако не и всички) са чували, че мобилният телефон крие рискове за нашето здраве винаги, когато е включен, а не само докато говорим по него. Въпреки това обаче ние рядко се замисляме, че сме подложени на няколко различни излъчвания, когато ползваме телефоните си.


Каква точно е радиацията, която мобилните ни телефони излъчват?

Има три вида радиация, която GSM-апаратите излъчват: термална, микровълнова и радиация на близкото поле.

точка термална радиация, по-известна като термален ефект - тя е следствие от затоплянето на мобилния телефон, когато се използва дълго време.

точка микровълнова радиация – излъчване в следствие на връзката между мобилния телефон и базовата станция на мобилния оператор;

точка радиация от близкото поле – електромагнитно излъчване от батерията и електрониката в самия мобилен телефон.


ЗДРАВНИТЕ ЕКСПЕРТИ СЪВЕТВАТ ДА НЕ СЕ ПРИСТРАСТЯВАМЕ КЪМ МОБИЛНИТЕ ТЕЛЕФОНИ 

Докладът Interphone

Какво е това? Докладът Interphone представлява изследване на стойност 16,5 милиона британски лири, продължило едно десетилетие, ръководено от Световната здравна организация (СЗО). Целта му беше да проучи има ли връзка между използването на мобилни телефони и риска от развитие на мозъчни тумори.

Кой го е направил? Изследването е проведено в сътрудничество между 13 различни нации и е било финансирано както от правителствата, така и от индустрията.

Какво е открито? Докладът бе критикуван за недостатъци; изследването продължило над 10 години и дори хората най-често използващи мобилни телефони, били сравнително скромни в продължителността на разговорите си, в сравнение с днешните стандарти. Основният извод е, че тези, които използват мобилните си телефони поне 30 минути дневно в продължение на едно десетилетие, биха били изложени на по-голям риск от развитие на рак на мозъка. Тревожен е фактът, че също се подчертава, че в рамките на 20-30 години не може да се види напълно въздействието на мобилните телефони. Някои от другите констатации са все още малко неясни и е необходимо да бъдат извършени допълнителни изследвания, особено по отношение на ефекта от използването на мобилни телефони от деца.

Световно изследване за връзката между мобилните телефони и влошеното здраве

Швеция – учени от Швеция твърдят, че хората, които започват да използват мобилни телефони, ненавършили 20 години, е пет пъти по-вероятно да развият определен вид тумор, тъй като черепът им е по-тънък, а мозъкът им все още се развива.

Австрия – изследвания, проведени от университета в Грац сочат, че 68% от мъжете, които носят мобилни телефони в джоба на панталона си, са с увредени сперматозоиди.

Австралия - професор Курана, доцент по неврохирургия в Австралийския национален университет по медицина, заявява, че "има значителни и непрекъснато увеличаващи се доказателства за връзката между използването на мобилен телефон и някои видове мозъчни тумори".

Великобритания - Департамента по здравеопазване на Великобритания не е обновявал насоките си в продължение на повече от четири години. В тях е записано, че децата е добре да избягват "несъществените" разговори, а възрастните трябва да бъдат "кратки по телефона".

Мобилните телефони излъчват микровълнова радиация, която е налице, когато той е включен, а не само когато говорите. Call Safe блокира тази радиация. Забравете за момент за всички интелигентни функции и приложения на мобилния си телефон. Вместо това опитайте да мислите за него като за мини-микровълнова фурна без предпазни стени. Сега се опитайте да си представите как държите мини-микровълнова печка до главата, сърцето или слабините си. Не бихте го направили, нали? И все пак ние всички го правим... Всеки ден.
Използвайте мобилния си телефон по-безопасно ... използвайте Call Safe.

Препоръчваме ви:
Call Safe предпазва от "близкото и далечно поле" на радиация и намалява с 90% SAR нивата - Specific Absorption Rate е мярка за размера на радиочестотната енергия, която се абсорбира
За да се защитите от вредните емисии, предлагаме следните предпазни мерки:
1. Намаляването на времето, в което използвате мобилния си телефон, ще намали риска за здравето. Наистина лесно.
2. Заменете разговора с СМС, когато е възможно.
3. Изключете или защитете вашия телефон, като го поставите в своя Call Safe, докато го носите със себе си.
4. Изключвайте мобилния си телефон през нощта.
5. Ако трябва да проведете важни разговори, използвайте Call Safe.
6. Забранете на детето си да използва телефона, когато е възможно. Когато това не е възможно, се уверете, че то използва Call Safe.


Указания за употреба:

Call Safe е кадифено калъфче с два джоба и специален хастар.

Едната страна на хастара е сива - тази част трябва да се постави между телефона и ухото ви или тялото ви, когато не говорите.

Вторият допълнителен външен джоб е тип кенгуру и в него също може да държите телефона.

Когато не говорите, телефонът се поставя в кенгуруто или в големия джоб с екрана навън, а сивата част на хастара трябва да е към тялото ви.

Когато говорите, телефонът се поставя в кенгуруто или в големия джоб с екрана навътре към сивия хастар, така че сивият хастар да е между телефона и ухото ви и да говорите свободно.

Можете да носите мобилния си телефон в основния джоб на Call Safe или в кенгуру-джоба с лицето (дисплея) навън, за да виждате по-лесно кой ви търси.


Какво да направите, за да се обадите или да приемете разговор:

1. Извадете телефона от калъфчето;

2. Обадете се или приемете обаждането;

3. Поставете телефона в кенгуру-джоба на Call Safe, като лицето на телефона е насочено към основния джоб – по този начин поставяте материала, предпазващ от вредните микровълни, между телефона и главата ви;

4. Говорете без повече да се притеснявате за вредните излъчвания.


ВАЖНО! Да не се пере. Ако се изцапа, можете да избършете само външната част на калъфчето с влажна кърпа.


Срок на годност на калъфа Call Safe:

При правилна употреба практически срокът е безкраен - купувате го само веднъж. Отразяващият материал не се изхабява и не губи свойствата си с времето. Единствено калъфът може да се смени при скъсване или изтъркване на покритието от велур, но това не засяга качествата на предпазващия от GSM радиацията материал.


Размери на Call Safe:

Предлага се във вариант за стандартен телефон или за смартфон или iPhone, като цената е еднаква.


Цвят на калъфа Call Safe: черен

Напишете коментар
Забележка : Не поставяйте HTML код в полето, тъй като той няма да бъде интерпретиран като HTML код, а ще се покаже като текст !
Лош           Добър